Ik ben Isabel van Veen, 26 jaar en ik woon in Roelofarendsveen. Mijn passie voor fotograferen is al heel wat jaartjes geleden ontstaan. Op vakanties was ik altijd degene die de foto’s maakte, zowel van anderen als van de prachtige natuur. Toen ik naar de bovenbouw ging en elke dag een uur heen en een uur terug door de mooie weilanden moest fietsen, begonnen mijn handen pas echt te jeuken. Ik wilde deze mooie plaatjes vastleggen en droomde van een spiegelreflexcamera. Door de mogelijkheid dat dit gewoon een fase zou kunnen zijn, heb ik nog een hele tijd gewacht met het aanschaffen van zo’n camera. Mijn passie bleef echter groeien en sinds december 2016 ben ik in het bezit van dit voor mij belangrijke object, de camera.

Mijn grootste passie ligt bij natuurfotografie. Landschappen kunnen prachtig zijn, maar ook in de kleine dingen, zoals bloemen, zit veel schoonheid verscholen. Ik duik dan ook regelmatig ineens het gras in terwijl anderen zich afvragen wat ik nou zie. Daarnaast kan ik uren ergens zitten in afwachting van mooie wilde dieren.

In de loop der tijd ben ik steeds meer opdrachten aan gaan nemen die ook mensen betreft. Ik vind het erg leuk om met anderen om te gaan. Dit is ook de reden dat ik verpleegkunde heb gestudeerd. Ik ben behulpzaam, sociaal en wil het voor anderen zo aangenaam mogelijk maken. Het geeft mij dan ook veel voldoening wanneer klanten een leuke fotoshoot hebben gehad en erg tevreden zijn met het resultaat. Sinds 2021 ben ik mij meer gaan bezighouden met hondenfotografie, wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend leuk vind! Deze shoots doe ik momenteel ook het meest.

Een opleiding tot fotograaf heb ik niet gedaan, hoewel ik dit nog wel heel graag zou willen doen. Er is uiteraard niets leuker dan van je hobby je werk maken. Wel heb ik een cursus fotografie gevolgd op de volksuniversiteit van Lisse, waardoor ik een goede basis heb gelegd. Verder leer ik steeds weer nieuwe dingen door veel te fotograferen en kritisch naar mijn werk te kijken. Feedback van anderen is dan ook van harte welkom.

Hondenshoot